Overige informatie

Hoe lang duurt het voordat ik een bestelling ontvang?
Voor bestellingen verzonden via GLS streven we naar een levertijd van 1 tot 2 werkdagen, indien het product op voorraad is.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?
Je ontvangt een track & trace-code van GLS per e-mail om de status van je bestelling te volgen.

Wat zijn de verzendkosten voor Nederland en België?
In de afrekenmodule van de webshop kun je de verzendkosten voor het betreffende artikel bekijken:
 • Accessoires tot een aankoopbedrag van €75,- worden verzonden via GLS. Verzendkosten bedragen €6.95.
 • Kleine meubelen zoals bijzettafels, poefs, etc. worden verzonden via GLS. Verzendkosten bedragen €9.95.
 • Grotere items zoals kasten, banken en eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar via onze geautoriseerde dealers.

Wat zijn de verzendkosten voor Duitsland?
Tijdens het afrekenen kun je de verzendkosten voor het betreffende artikel bekijken:
 • Accessoires tot een aankoopbedrag van €75,- worden verzonden via GLS. Verzendkosten bedragen €14.95.
 • Kleine meubels zoals bijzettafels, poefs, etc. worden verzonden via GLS. Verzendkosten bedragen €14.95.
 • Grotere meubels zoals kasten, banken en eetkamerstoelen moeten worden besteld via onze geautoriseerde dealers.

Ik wil een bestelling ophalen, is dat mogelijk?
Nee, helaas is dat niet mogelijk.

Alle prijzen op onze website www.bodilson.com worden inclusief 21% btw weergegeven. Na je bestelling ontvang je een digitale btw-factuur voor je administratie. De prijzen op de website zijn exclusief verzendkosten.

Soms moeten we onze verkoopprijzen vroegtijdig aanpassen vanwege veranderingen in wereldwijde inkoopprijzen van grondstoffen, wat invloed kan hebben op de uiteindelijke kosten. Een stijging van de olieprijs heeft bijvoorbeeld invloed op de inkoopkosten van materialen zoals ons koudschuim, polyester garen en transport.

We proberen dit tot een minimum te beperken. Als een prijs moet worden aangepast nadat je de verkoop hebt afgesloten en betaald, maar het nog niet is geleverd, kan het verschil tussen de oude en nieuwe prijs niet opnieuw worden berekend.

Op onze website kunt u bij het plaatsen van een bestelling betalen met de volgende betaalmethoden:

Betalen via iDEAL:
iDEAL is een gegarandeerde betaalmethode die kan worden gebruikt met een bankrekening bij vrijwel elke Nederlandse bankinstelling.

Creditcard Betalingen:
We bieden de mogelijkheid om het bedrag van uw bestelling met uw creditcard op onze website te betalen. We accepteren Visa, Mastercard en American Express betalingen. U kunt de betaling vervolgens bekijken via uw eigen bankportaal.

Sofort:
Sofort is een betaalmethode die kan worden gebruikt in 8 Europese landen.

Bancontact:
Bancontact is een belangrijke betaalmethode voor klanten met een Belgische rekening.

Niet tevreden? Je kunt je producten binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling retourneren. We hebben het proces hieronder uiteengezet:

 1. Herroepingstermijn
  Je hebt het recht om binnen 30 dagen zonder opgave van redenen terug te komen op deze overeenkomst. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het recht op herroeping uit te oefenen, dien je ons door middel van een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld pdf schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte te stellen dat je de overeenkomst wilt herroepen. Je kunt hiervoor het model-herroepingsformulier gebruiken, maar dit is niet verplicht. Om aan de herroepingstermijn te voldoen, volstaat het om de kennisgeving betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

 2. Gevolgen van de herroeping
  Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing om de overeenkomst te herroepen. Wij zullen je terugbetalen met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen er voor de terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling totdat wij de goederen hebben ontvangen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Verzending via GLS:
Je kunt contact opnemen met onze medewerkers via het e-mailadres sales@bodilson.com. Vermeld je factuurnummer en adresgegevens in je e-mail. Je ontvangt een retourlabel van GLS. GLS zal de goederen retourneren. Zodra het artikel op de juiste wijze, onbeschadigd en bij voorkeur verpakt in de originele verpakking, is teruggestuurd, wordt het aankoopbedrag terugbetaald. Dit gebeurt binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending. De kosten voor retournering bedragen €6,95 per pakket en worden bij terugbetaling in mindering gebracht.

 1. Voorwaarden voor retournering
  Je dient de goederen zonder vertraging, maar in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je ons op de hoogte hebt gesteld van de beslissing om de overeenkomst te herroepen, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken.

  Artikelen die aan ons worden geretourneerd, dienen indien mogelijk te worden voorzien van de originele, onbeschadigde verpakking, samen met een kopie van je aankoopbewijs (bijvoorbeeld de factuur) en een retourformulier dat zo volledig mogelijk is ingevuld. Klik hier voor de digitale versie (pdf). Voor retourzendingen dien je altijd contact op te nemen met onze klantenservice via support@bodilson.com of Tel. 088-4440600.

 

Wij sturen je een retourlabel van GLS. Retouradres:
BODILSON WAREHOUSE VSW
T.a.v. Afdeling Retouren
Transportcentrum 19
7547 RT Enschede Nederland

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, voor zover dit gebruik verder gaat dan nodig is om de aard, kenmerken en werking van de goederen vast te stellen. Bij terugkomst in ons magazijn wordt het tapijt beoordeeld, en er wordt bepaald of het volledige bedrag of een bedrag met aftrek van waarde aan je wordt terugbetaald. Je ontvangt hierover een e-mailbericht. Je ontvangt het bedrag uiterlijk 14 dagen na ontvangst van de annuleringsmelding. We kunnen echter wachten met terugbetaling totdat we het tapijt hebben ontvangen, of totdat je hebt aangetoond dat je het tapijt hebt teruggestuurd, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

Klachten en Geschillen
Ons Bodilson-team zal er alles aan doen om je bestelling met grote zorg in onze fabriek te maken en deze naar tevredenheid aan je te leveren. Mocht er onverhoopt iets niet in orde zijn met het door ons geleverde product of met betrekking tot de service, dan helpen we je graag op de volgende manier.

Stuur een e-mail naar support@bodilson.com met daarin een beschrijving van je klacht en duidelijke foto’s. Je ontvangt binnen 3 werkdagen een schriftelijke inhoudelijke reactie (e-mail) van ons serviceteam. Een klacht kan betrekking hebben op het geleverde product of op de service.

Bij een gegronde klacht stelt Bodilson voor hoe deze opgelost kan worden. De oplossing zal binnen 4 weken worden uitgevoerd.

Je kunt contact opnemen met Bodilson via:
Telefoonnummer: +31 (0)88-4440600
Maandag – donderdag van 8:30 tot 17:00 uur
Vrijdag van 8:30 tot 15:00 uur

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze Algemene Voorwaarden.